Zo'n 30 jaar geleden, op 17 november 1977, startte een jong ploegje op een, zoals ze in Antwerpen zeggen, “pattattenveld” baseball te spelen aan de Pareinlaan in Beveren. De "Beverese Baseball en Softball Vereniging"(BBSV) werd gesticht door Dr. Guido De Paep en Jean-Pierre Bosman. Mortsel Stars was onze peterclub en daar hebben we de beginmodaliteiten van geleerd tijdens oefenstonden en oefenwedstrijden. Onze eerste competitiewedstrijd was tegen Mortsel, en Beveren verloor zowaar met 0–40 cijfers.


Omdat in de Pareinlaan geen mogelijkheid bestond om uit te breiden, verhuisden we naar onze huidige locatie, op de sportterreinen 'De Meerminnen' in de Klapperstraat, mede dankzij de goede samenwerking met de gemeente. Door hard te trainen en de impuls van een grondig bestuur groeide de club tot haar huidige status.


Ons eerste seizoen (1978,2de nationale) verloren we echter elke wedstrijd. De jaren daarop werd er gebouwd aan de ploegen, met ervaren spelers, jonge talenten en hard trainen. dit resulteerde in 2 titels in 2de klasse door ons senioren team in 1995 en 1997, en verscheidene kampioenstitels door onze andere ploegen. Beveren werd dan ook een kweekvijver van jong talent welke graag door de Antwerpse clubs werden binnengehaald.


Gefeest werd er in Beveren vrijwel na elke match en de toenmalige gezellige kantine barstte dan ook bijna letterlijk uit zijn voegen. Hier kwam het voordeel van een voorzitter die al 30 jaar aan het roer staat, (wie doet het hem na), om het hoekje kijken. Door zijn samenwerking met dezelfde sportvriendelijke gemeente Beveren werd een groots project boven de doopfond gehouden.


En kijk, na een bouwperiode met verschillende tegenslagen, insiders weten waarover we praten..., kunnen we zeggen dat we in Beveren één van de mooiste of niet de mooiste accommodatie op Baseballgebied hebben gekregen in België. Dit wierp al snel zijn vruchten af onder de vorm van de toewijzing van het EK Juniors in 2006, en het EK Fastpitch Softball Heren in 2007.


In 2008 zal onze club ook voor de eerste maal Europa in gaan, door de fabuleuze prestatie die onze Softball Heren in 2007 neerzette in de Beker Van België. Naast een Europees ticket werd ook de kampioenstitel in 2de klasse behaald, en hebben we in 2008 wederom een ploeg in de hoogste divisie.


Mede dankzij de metamorfose van onze infrastructuur de afgelopen jaren, is ons leden aantal ook dusdanig aangegroeid, en verschijnt de jeugd masaal op onze velden... Momenteel hebben we teams in de volgende categorieen: Peanuts, (4-8 jaar), Miniemen/Pupillen (8-12 jaar) Kadetten (13-15 jaar), Juniors (16-18 jaar), Senioren (vanaf 16 jaar), 2 Softball Dames teams, Softball Heren en een Recreanten team. Ons volgend doel is het totale niveau van de club te doen stijgen, om zo een nog vastere waarde te worden in de competities de komende jaren...